Представяне на значимите проектни разработки на фирмата
Жилищна сграда Яворов, София / 2004
РЗП - 1 200.00 м2 / Проект 2004 г.

Инвеститор: Ми-Рекс 2
Проектант: ЕТ Димитър Димитров
Фази: идеен, технически и работен проект

Сградата е жилищна, с едно подземно ниво, партер и шест етажа. На всеки жилищен етаж се разполага по един апартамент, който чрез минимални модификации може да се изпълни като четиристаен (вариант с кабинет или спалня) или тристаен (вариант с кабинет или спалня). Апартаментът на шесто ниво е с кабинет, разположен на седмо ниво, достъпен с вътрешна стълба. На ниво партер е разположен магазин за промишлени стоки с обособен тоалетен възел и склад. Предвидено е помещение за хигиенист, а детски колички и велосипеди ще се оставят в прохода към двора. Входът е оформен с преддверие, в което ще се разположат домофони и пощенски кутии.

В сутерена се разполагат 3 броя складови помещения, техническо помещение и машинно помещение за хидравлична асансьорна уредба за пътническия асансьор.

Осигурени са 5 броя паркоместа – 2 в задния двор и 3 в сутерена. Предвиден е асансьор за лекотоварни автомобили, който осъществява връзката между партер и сутерен, както и от прохода към задния двор. Машинното за него се разполага под стълбищната клетка.

Предвидена е плътна ограда с височина 2.10 м., ограждаща задния двор.

© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, April, 2024
© Architectural Bureau DIMITROV, All rights reserved, April, 2024
Created by ICYGEN